ГоловнаСвіт

​Військова частина біля Берегового допомагала місцевим жителям під час паводків, - Міноборони

Її відновлення - це зміцнення безпеки країни і кожного громадянина України.

​Військова частина біля Берегового допомагала місцевим жителям під час паводків, - Міноборони

Держава Україна відновлює свою інфраструктуру на всій території України, в тому числі на Закарпатті - це зміцнення національної безпеки і безпеки кожного громадянина України.

Про це повідомив керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони України Олександр Поронюк, коментуючи «112 каналу» заяву МЗС Угорщини про неприпустимість відновлення базування військової частини в м. Береговому Закарпатської області.

«Раніше ЗСУ повинні були нараховувати 50 тис., а зараз у нас офіційно 250 тис. особового складу. Зрозуміло, що для такої кількості повинні бути військові містечка, полігони, відповідна інфраструктура. І це стосується не тільки Закарпаття - розвивається «Десна» в Київській області, в Коломиї Івано-Франківської області, на Тернопільщині, Львівщині й т.ін., практично по всій Україні. І тому заява Сіярто - голослівна», - сказав Поронюк.

«Я дуже добре пам'ятаю, коли в Береговому стояв 415-й механізований полк 128-ї бригади (на той час - дивізії). І закарпатці дуже добре пам'ятають, як військові допомагали їм під час хуртовин чи повеней, як вони рятували людей», - додав він.

За його словами, в тому числі тому, коли проходило скорочення, були листи до попередніх міністрів оборони, щоб залишити в тій чи іншій місцевості військову частину. «Крім усього, вони істотно поповнювали місцеві бюджети. Бо є податок з фізосіб, є люди, котрі залишають своє грошове утримання у місцевих магазинах-на базарах, і біля них місцеве населення мало непогані заробітки», - сказав офіцер.

«Держава відновлює свою інфраструктуру. Так що це зміцнення національної безпеки і безпеки кожного громадянина України. Ми повинні робити те, що для нас надійно і безпечно, а не слухати іноземних політиків», - наголосив Поронюк.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто висловив невдоволення планами Міністерства оборони України відновити військову частину в Береговому. "Сіярто турбує, що українська армія має намір розмістити батальйон чисельністю близько 800 осіб у місті з найвищою часткою угорців серед населення", - пише місцеве видання Hirado.hu.

МЗС України вважає військові плани України внутрішньою справою. "У будь-якому випадку розміщення тих чи інших батальйонів українських військових на території суверенної держави - це особиста справа цієї суверенної держави і суверенне право цієї держави", - наголосила речниця МЗС Мар'яна Беца.

Раніше посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень заявив в інтерв'ю, що в автономії національних меншин - угорців в Україні - немає нічого поганого. "Наші політики говорять про те, що нічого поганого в автономії немає, що це прийнятна модель у Євросоюзі», - сказав Кешкень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram