ГоловнаСвіт

Топ-менеджера Volkswagen відсторонили від роботи через випробування вихлопів на тваринах

Керівники Daimler і BMW заявили, що не були причетні до дослідів над тваринами.

Топ-менеджера Volkswagen відсторонили від роботи через випробування вихлопів на тваринах

У німецькій компанії Volkswagen відсторонили від посади топ-менеджера із зовнішніх зв'язків Томаса Шега.

Про це йдеться в прес-релізі компанії. Рішення прийнято через скандал, пов'язаний із публікаціями про тестування токсичності дизельних вихлопів на тваринах, замовником якого виступили Volkswagen, BMW і Daimler.

У повідомленні наголошується, що рішення про відсторонення Штега прийнято правлінням компанії. Його відсторонено "до повного з'ясування обставин". Гендиректор Volkswagen Маттіас Мюллер на засіданні правління зазначив, що Штег узяв на себе "повну відповідальність" за те, що сталося.

Раніше The New York Times повідомила, що Європейська дослідницька група із захисту навколишнього середовища і здоров'я в транспорті (EUGT) у 2014 році проводила в Альбукерке (США) випробування на мавпах, яким по кілька годин поспіль давали дихати вихлопами дизельних двигунів. За її інформацією, ці досліди проводили на замовлення Volkswagen, BMW і Daimler.

28 січня про те, що ці три компанії фінансували такі самі тести на людях у Німеччині, повідомила газета Suddeutsche Zeitung.

Bild того ж дня опублікувала лист з внутрішнього електронного листування в компанії, з якого випливає, що як мінімум деякі топ-менеджери VW отримували інформацію про це тестування, повідомляє агентство Рейтер. 29 січня концерн заявив, що дослідження EUGT не обговорювали на радах директорів компанії.

Також 29 січня ситуацію вперше прокоментував Мюллер. Він зазначив, що був приголомшений повідомленнями про випробування вихлопів дизельних двигунів на людях і мавпах, і що компанії ще далеко до того, щоб відновити до себе довіру, втрачену після "дизельгейту". Використані в тестуванні методи він назвав "неправильними, неетичними й огидними". Також він висловив жаль, що Volkswagen був одним із спонсорів організації, яка проводила ці випробування.

Керівники Daimler і BMW заявили, що не були причетні до таких дослідів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram