ГоловнаСвіт

Трамп проігнорував рекомендації радників не вітати Путіна

У матеріалах великими літерами була прописана фраза: "Не вітати".

Трамп проігнорував рекомендації радників не вітати Путіна
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп не послухав попереджень своїх радників, коли вітав президента Володимира Путіна з переобранням, пише The Washington Post з посиланням на джерела.

За даними видання, в матеріалах для Трампа, отриманих від радників з нацбезпеки, великими літерами була прописана фраза: "Не вітати". Крім того, Трампу радили засудити Путіна через отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля в Лондоні.

У вівторок, 20 березня, Трамп провів телефонну розмову з Путіним, яка відбулася за ініціативою американської сторони. Сам президент США повідомив журналістам, що, крім привітання Путіна, обговорив з ним контроль за озброєннями, Україну, Сирію і КНДР. "Справа Скрипаля" не обговорювалася.

Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл виступив з критикою дзвінка Трампа Путіну. Інший сенатор-республіканець Джон Маккейн і собі заявив, що своїм привітанням Трамп образив "кожного російського громадянина, позбавленого права проголосувати на вільних і чесних виборах".

Раніше офіційний представник Білого дому Хоган Гідлі сказав, що у Вашингтоні без подиву сприйняли переобрання Володимира Путіна на посаду президента, але телефонного дзвінка з привітаннями з боку Трампа не планують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram