ГоловнаПолітика

Південно-західна частина Києва на добу залишиться без води

"Київводоканал" назвав це наймасштабнішим відключенням води в історії міста.

Південно-західна частина Києва на добу залишиться без води
Фото: Макс Требухов

У чотирьох правобережних районах Києва з 10:00 30 березня до 07:00 31 березня 2018 року обмежать водопостачання через відключення насосної водопровідної станції "Крутогірна". Там будуть проводитися роботи із заміни аварійної запірної арматури. Про це повідомила прес-служба ПрАТ "АК "Київводоканал".

Обмеження торкнеться району Голосіїв (Амурська площа, центральні частини вулиць Васильківської та Ломоносова, Голосіївського проспекту, а також суміжні вулиці), району проспекту Науки (Стратегічне шосе і суміжні вулиці), Микільської Борщагівки (в районі вулиць Гната Юри, Володимира Покотила, Сім'ї Сосніних і суміжних вулиць), житлового масиву Первомайський (у районі вул. Авіаконструктора Антонова, Чоколівського бульвару, вул. Пітерської і суміжних вулиць), житлового масиву Солом'янка (в районі Повітрофлотського проспекту, вулиць Солом'янської та Андрія Головка, просп. Лобановського), житлового масиву Чоколівка (забудова від Чоколівського бульвару до аеропорту "Жуляни"), групи житлових масивів Відрадний (забудова в районі, обмеженому бульваром Вацлава Гавела, вул. Гарматна, Відрадним проспектом, вулицями Новопольова і Пост-Волинська).

Тут тиск водопостачання буде знижено до значень пожежного мінімуму - 1,0-2,0 атмосфери.

Крім того, буде обмежено водопостачання на верхніх поверхах багатоповерхової забудови на Теремках-1 і Теремках-2; уздовж проспекту Науки і суміжних вулицях; від Голосіївської площі до ж/м Теремки; на Микільській Борщагівці; на Південній Борщагівці; на Академмістечку в районі вул. Генерала Вітрука і суміжних вулицях; у районі Галагани в межах вулиць Дружківська і Чистяківська, проспекту Перемоги; на Шулявці в межах вулиць Вадима Гетьмана, Виборзькій, Гарматній, Польовій і суміжних вулицях; на Нивках.

Водопровідна станція "Крутогорная" був побудований в 1970 році і призначена для накопичення, додаткового знезараження води від насосних станцій "Північна" і "Десна-3".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram