ГоловнаСуспільствоПодії

У разі виявлення порушень столичні ТРЦ закриватимуть через суди

У школах і дитсадках проблем з порушенням пожежної безпеки не виявлено.

У разі виявлення порушень столичні ТРЦ закриватимуть через суди
Фото: Анна Стешенко

У разі виявлення порушення пожежної безпеки торгові центри в столиці закриватимуть через суди.

Про це на прес-конференції заявив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук, передає кореспондент LB.ua.

"З огляду на ситуацію в Кемерові, мер Києва вже поставив завдання провести позапланові перевірки в торгово-розважальних центрах столиці. Особливо зробити акцент на центрах, куди приходять діти", - заявив він.

Він також підкреслив, що з об'єктами комунальної власності, зокрема зі школами та дитсадками, проблем з порушенням пожежної безпеки не виявлено. Але щодо об'єктів комерційної власності є обмеження в питаннях проведення перевірок пожежними службами.

"Через це почастішали випадки пожеж у ресторанах і тих самих торгових центрах. Так, узимку був випадок загоряння вентиляції в торговому центрі «Сільвер бриз». Тому перевірки будуть проводитися. З головним управлінням ДСНС ми вже погодили графік таких перевірок. Проте вже зараз ми можемо констатувати наявність порушень пожежної безпеки на таких об'єктах. Якщо ці порушення не буде усунуто власниками, ми через суди домагатимемося припинення їх роботи до повного усунення всіх зауважень і приписів", - запевнив Ткачук.

Нагадаємо, влада Києва вирішила перевірити всі столичні ТРЦ, комплекси та інші заклади масового перебування людей, щоб уникнути повторення трагедії, яка трапилася в російському місті Кемерово. У неділю там згорів торгово-розважальний комплекс "Зимова вишня", загинули 64 особи, в тому числі 41 дитина.

Також прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив перевірити на дотримання норм пожежної безпеки всі ТРЦ, кінотеатри, а також школи і дитсадки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram