ГоловнаСвіт

У Москві на акції пам'яті жертв пожежі в Кемерові скандували "Путіна - у відставку"

Путін приїхав у Кемерово і оголосив 28 березня загальноросійським днем жалоби.

У столиці Росії Москві на Пушкінській площі пройшла стихійна акція пам'яті жертв пожежі в кемеровському торговому центрі "Зимняя вишня".

Участь у ній взяли кілька тисяч осіб, передає Радіо Свобода.

Мітинг не був узгоджений з мерією міста, однак влада пообіцяла не розганяти учасників.

Періодично люди скандували "Путіна - у відставку", "Росія без Путіна", "Кемерово, ми з тобою", "Правду! Правду!" і "Вбивцям дітей не місце в Кремлі".

Водночасчас, як заявляють ініціатори, акція має мовчазний характер. Учасники мітингу тримали невеликі плакати з написами "Кемерово 25.03.2018", "Не забудемо 25.03.2018", "Тулєєва у відставку" і "Хабарі вбивають дітей".

Учасники акції провели народний меморіал біля підніжжя пам'ятника Пушкіну. Через велику кількість людей на площі, учасники передавали один одному квіти, м'які іграшки та свічки.

Фото: соцмережі

Акцію відвідав опозиційний політик Олексій Навальний разом зі своєю дружиною Юлією. Раніше він підтримав ідею провести жалобний захід.

Нагадаємо, пожежа в ТРЦ "Зимняя вишня" в Кемерові сталася 25 березня. Займання виникло на останньому поверсі, де були розташовані кінозали і в неділю було багато дітей. За останніми даними, загинули 64 людини. Госпіталізовано 15 осіб. Є також інформація про зниклих безвісти, але їхня кількість різниться.

Очевидці стверджують, що жертв набагато більше. За словами родичів загиблих, в результаті пожежі загинула 41 дитина. Слідчий комітет Росії заявив про "кричущі порушення" протипожежної безпеки. Порушено кримінальну справу, ведеться слідство. Голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін найімовірнішою причиною пожежі у торговому центрі в Кемерові називає "замикання електропроводки".

27 березня в Кемерові кілька сотень людей зібралися на стихійний мітинг. Люди вимагали оприлюднити повну інформацію про пожежу, заявляли, що влада применшує масштаби і кількість жертв, висловлювали невдоволення роботою рятувальників і наполягали на проведенні чесного і ретельного розслідування.

Президент РФ Володимир Путін, який приїхав в Кемерово 27 березня, оголосив 28 березня загальноросійським днем жалоби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram