ГоловнаСвіт

Ірландія приєдналася до висилки російських дипломатів

З країни висилають одну людину.

Ірландія приєдналася до висилки російських дипломатів
Фото: South East Ireland Travel Blog

Ірландія у вівторок оголосила про висилку російського дипломата у зв'язку з отруєнням у британському Солсбері екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Про це йдеться на сайті ірландського МЗС.

"У світлі висновків Європейської Ради і після оцінки, проведеної службами безпеки і відповідними департаментами, я поінформував уряд про мій план дій. Після цього генеральний секретар Міністерства закордонних справ і торгівлі зустрівся з послом Російської Федерації і повідомив його, що акредитація одного з його співробітників з дипломатичним статусом припиняється відповідно до положень Віденської конвенції про дипломатичні зносини. Особа, про яку йдеться, має покинути країну", - йдеться в заяві міністра Саймона Ковні.

Нагадаємо, що в понеділок, 26 березня, близько 20 держав світу синхронно оголосили про висилку російських дипломатів, які займалися розвіддіяльністю. Нова Зеландія не змогла знайти, кого б вислати, але підтримала цю акцію. Великобританія, на території якої сталося отруєння Скрипаля, оголосила це демонстрацією єдності Заходу перед лицем російської загрози. Британія оголосила про висилку 23 російських дипломатів ще 14 березня.

Перехожі виявили Сергія Скрипаля та його доньку Юлію на лавці в Солсбері 4 березня. Влада Великобританії вважає, що вони були отруєні бойовою нервово-паралітичною речовиною класу "Новачок", яку виготовляли в Росії (його розробка почалася в СРСР), і що за цим нападом з високою ймовірністю стоїть Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram