ГоловнаСвіт

Болгарія відкликає свого посла в Москві для консультацій у справі Скрипаля

Рішення про висилку з країни російських дипломатів наразі не прийнято.

Болгарія відкликає свого посла в Москві для консультацій у справі Скрипаля
Фото: bgflags.com

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов розпорядився відкликати посла з Росії для консультацій.

Про це повідомили в прес-службі уряду Болгарії, передає "Укрінформ".

"Глава уряду провів телефонну розмову з надзвичайним і повноважним послом Болгарії в РФ Бойком Коцевим. Прем'єр обговорив з послом справу Скрипаля, а також реакцію Росії, ЄС і міжнародної спільноти. За підсумками бесіди прем'єр прийняв рішення відкликати посла в Софію для консультацій", - йдеться в повідомленні.

У МЗС Болгарії заявили, що наразі не прийнято жодного рішення про висилку з країни російських дипломатів.

Нагадаємо, що в понеділок, 26 березня, близько 20 держав світу синхронно оголосили про висилку російських дипломатів, які займалися розвіддіяльністю. Нова Зеландія не змогла знайти, кого б вислати, але підтримала цю акцію.

Великобританія, на території якої сталося отруєння Скрипаля, оголосила це демонстрацією єдності Заходу перед лицем російської загрози. Британія оголосила про висилку 23 російських дипломатів ще 14 березня.

Перехожі виявили Сергія Скрипаля та його доньку Юлію на лавці в Солсбері 4 березня. Влада Великобританії вважає, що вони були отруєні бойовою нервово-паралітичною речовиною класу "Новачок", яку виготовляли в Росії (його розробка почалася в СРСР), і що за цим нападом з високою ймовірністю стоїть Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram