ГоловнаПолітика

Волкер побачив прогрес у дипломатичних зусиллях з врегулювання конфлікту в Україні

Завершення конфлікту залежить від щирого бажання Росії припинити війну.

Волкер побачив прогрес у дипломатичних зусиллях з врегулювання конфлікту в Україні
Курт Волкер
Фото: youtube.com

За останні 8 місяців роботи спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер планує вже свій сьомий візит в Україну.

Як заявив Волкер в інтерв'ю Голосу Америки, наприкінці квітня-початку травня він відвідає Україну. Він висловив бажання побувати безпосередньо в зоні конфлікту на Донбасі, де загострилася ситуація з безпекою.

Під час інтерв'ю Голосу Америки високопоставлений американський дипломат говорив про його зусилля із вирішення конфлікту в Україні.

відвідаю східну частину країни, щоб побачити зону конфлікту з української сторони. Хочу зустрітися з українськими колегами в Києві", - сказав він.

Крім цього, зазначив Волкер, дуже хотілося б почути відповідь від Росії, "щоб розуміти, про що ми можемо говорити".

Спецпредставник Держдепартаменту щодо України розповів про підготовку імовірної зустрічі президентів США Дональда Трампа і РФ Володимира Путіна у найближчому майбутньому.

"Ми вже працюємо над цим. Ми вже перебуваємо в постійному контакті з Білим домом щодо України. Ми маємо дуже чітку позицію. Працюємо дуже тісно з нашими союзниками і друзями в Європі, а також з українським урядом. Ми насправді дуже розчаровані тим, що дії Росії продовжують бути такими агресивними у всьому світі. Це атаки у Великобританії із застосуванням отрути, або в Сирії, або продовження порушень перемир'я в Україні", - сказав Волкер.

Водночас він задоволений тим, як Захід підтримує Україну, але не задоволений тим, що "ми не бачимо відповідних кроків від Росії".

Останній контакт Волкера з росіянами був у січні цього року. Після цього, сказав спецпредставник США, російська сторона жодного разу не виходила на контакт. Він переконаний, що завершення конфлікту залежить від щирого бажання Росії припинити цю війну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram