ГоловнаСвіт

Держдепартамент США: Росія не повинна корчити із себе жертву

"Реальними жертвами є люди, які перебувають у лікарняній палаті у Великобританії".

Держдепартамент США: Росія не повинна корчити із себе жертву
Фото: usembassy.gov

Прес-секретар Державного департаменту США Хізер Нойєрт прокоментувала рішення Москви про дзеркальне висилання американських дипломатів і закриття американського генконсульства в Санкт-Петербурзі.

На думку Нойєрт, Росія в цій ситуації "не повинна корчити із себе жертву", передає "Радіо Свобода".

Вона підкреслила, що реальними жертвами в цій ситуації є люди, які перебувають у лікарняній палаті в Великобританії і медичні працівники і рятувальники в Солсбері, які могли опинитися в зоні дії хімічної зброї, яким доведеться довгий час перебувати під наглядом лікарів.

Нойєрт також озвучила лист посла США в Росії Джона Хантсмана, де сказано, що Москва не зацікавлена в проведенні діалогу з питань, що становлять взаємний інтерес.

Представник Держдепу зазначила, що США залишають за собою право вжити додаткові заходи у відповідь на дії Росії.

Нойєрт назвала російські заяви про непричетність до хімічної атаки в Солсбері кампанією дезінформації.

"Вони майстри пропаганди", - додала вона, підкресливши, що Москва "рухається в бік дипломатичної самоізоляції".

Нагадаємо, 4 березня колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочку Юлію виявили непритомними у британському місті Солсбері. Прем'єр-міністр Тереза Мей назвала "вкрай ймовірною" причетність Росії до їх отруєння бойовою отруйною речовиною "Новачок". Російська влада пояснень про "Новачка" так і не дала, але заявила про "український слід" речовини, про те, що "Новачок" виготовляли у Великобританії, США, Чехії та Швеції, а зберігали в країнах Балтії. Також у МЗС РФ заявили, що британська влада "зрежисувала" отруєння Скрипаля.

14 березня Великобританія видворила 23 російських дипломатів у зв'язку з цим інцидентом. З 26 березня до неї приєдналися 27 союзників. Також Британія видала ордери на арешт російського капіталу сумнівного походження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram