ГоловнаСвіт

230 мирних жителів загинули в Сирії за останній тиждень від авіаударів військ Асада і Росії, - ООН

Останній тиждень став одним з найкривавіших періодів за весь час конфлікту.

230 мирних жителів загинули в Сирії за останній тиждень від авіаударів військ Асада і Росії, - ООН
Фото: EPA\UPG

За останній тиждень в Сирії загинули 277 мирних жителів, 230 з них - в результаті авіаударів урядових військ Башара Асада і їхніх союзників, зокрема, Росії. Такі дані в суботу, 10 лютого, представив у Женеві верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн, передає "Німецька хвиля".

За даними ООН, ще 812 мирних сирійців отримали поранення.

"Останній тиждень став одним з найкривавіших періодів за весь час конфлікту", - сказав аль-Хусейн.

Більша частина авіанальотів припадає на підконтрольні сирійській опозиції території Східної Гути під Дамаском та Ідліба на північному заході країни.

"Безжальну природу цих атак відображають повідомлення про те, що удари авіації припали щонайменше на дев'ять медичних установ", - додав верховний комісар ООН з прав людини.

Зейд Раад аль-Хусейн згадав також про ракетний обстріл житлових районів Дамаска з територій, контрольованих опозицією, в результаті чого щонайменше сім цивільних осіб були вбиті і 18 поранені.

Він підкреслив, що бомбардування мирного населення у Східній Гуті, Ідлібі та Дамаску можуть бути віднесені до розряду військових злочинів.

"Після семи років паралічу в Радбезі ООН ситуація в Сирії закликає до того, щоб її розглянув Міжнародний кримінальний суд (в Гаазі - ред.)", - сказав аль-Хусейн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жертвами російських і сирійських ударів по Гуті та Ідлібу стали близько 180 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram