ГоловнаСвіт

Жертвами російських і сирійських ударів по Гуті й Ідлібу стали близько 180 осіб

Близько 800 людей отримали поранення.

Жертвами російських і сирійських ударів по Гуті й Ідлібу стали близько 180 осіб
Последствия авиаудара в Сирии
Фото: EPA/UPG

За чотири дні авіаударів російських і сирійських проурядових сил у передмісті східної Гути і провінції Ідліб у Сирії загинули близько 180 осіб.

Про це повідомляє Al Jazeera.

За даними моніторингових груп і активістів, щонайменше 34 мирних жителі, у тому числі 12 дітей і жінка, були вбиті в східній Гуті, анклаві повстанців поблизу Дамаска, в середу, 7 лютого. Ще чотири людини були вбиті в провінції Ідліб, яка нещодавно була ціллю хімічної атаки.

"Люди тут вважають, що Росія мстить після того, як повстанці збили її літак, а пілот загинув", - розповів Хазем Шамі, опозиційний активіст у східній Гуті.

"Відбувається інтенсивне бомбардування. Не менш ніж 800 осіб поранено. Декого з них дуже серйозно, і вони не можуть лікуватися тут", - додав він.

За даними правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR), близько 60 осіб загинули 5 лютого і ще 80 осіб 6 лютого в провінції Ідліб.

Нагадаємо, Росія активізувала авіаудари в Ідлібі після того, як 3 лютого тут збили російський літак Су-25. В ООН закликали до негайного перемир'я в Сирії на тлі посилення бомбардувань східної Гути.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram