ГоловнаСвіт

У Пентагоні пояснили потребу створення нової ядерної бомби

Меттіс заявив про щораз більшу загрозу від "однієї країни".

У Пентагоні пояснили потребу створення нової ядерної бомби
Джеймс Мэттис
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив про потребу розроблення в США нової малопотужної ядерної зброї для підвищення порога її застосування.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Міноборони США. 

"Пам'ятайте, ми тут говоримо про ядерне стримування. І в питанні ядерного стримування, як ми вважаємо, деякі країни - особливо одна - можуть неправильно підрахувати і припустити, що якщо вони в звичайному бою використовують (ядерну) бомбу малої потужності, ми у відповідь не використовуємо бомбу більшої потужності", - заявив Меттіс.

За його словами, відповіддю США на це має стати створення малопотужної бомби. "Це інструмент стримування. Пам'ятайте, стримування є динамічним, воно змінюється з року в рік, від десятиліття до десятиліття", - зазначив глава Пентагону, додавши, що таким чином США зможуть підняти поріг ядерного стримування.

Нагадаємо, що минулої п'ятниці, 2 лютого, США опублікували свою нову, переглянуту ядерну доктрину, в якій Вашингтон залишає за собою право завдавати превентивного ядерного удару. Головними загрозами для Вашингтона в документі називають Росію та Китай, які, на думку Пентагона, порушують угоди про нерозповсюдження ядерної зброї.

Раніше, наприкінці січня президент США Дональд Трамп заявив про необхідність модернізувати ядерний арсенал США.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram