ГоловнаСвіт

У відповідь на збитий в Сирії Су-25 Росія збільшила число авіаударів, - Reuters

Під удар також потрапила лікарня в Маарет-аль-Нуумані.

У відповідь на збитий в Сирії Су-25 Росія збільшила число авіаударів, - Reuters
Сбитый в Сирии российский Су-25
Фото: EPA/UPG

Російські винищувачі збільшили число ударів по містах у сирійській провінції Ідліб, що її утримують повстанці, після того, як вони збили російський штурмовик Су-25.

Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, повітряних ударів було завдано по декількох населених пунктах, включаючи Кафр-Нубл і Маасран, а також Саракеб, Маарет-аль-Нууман і Ідліб. За словами очевидців, під удар також потрапила лікарня в Маарет-аль-Нуумані. На відеозаписах, наданих рятувальниками, видно, як зі зруйнованої будівлі на ношах виносять дітей.

Також повідомляють про загибель п'ятьох осіб під час авіаудару по житловому будинку в Кафр Нублі.

У місті Ідліб зруйновано п'ятиповерхову будівлю, в результаті чого загинули не менш ніж 15 осіб. У результаті повітряних ударів, завданих у суботу, в цьому населеному пункті загинули щонайменше 10 осіб, включаючи дітей.

"Ми дістаємо тіла з-під руїн. Російські солдати мстять мирним жителям, багатьох з яких уже евакуйовано, вони покинули свої будинки під час попередніх бомбардувань", - розповів рятувальник цивільної оборони Ахмад Хілал.

Нагадаємо, в суботу, 3 лютого, сирійські повстанці збили російський штурмовик Су-25. Льотчик катапультувався, але його вбили сирійці на землі. Загиблий майор ЗС РФ Роман Філіппов - російський кадровий військовий, був переведений в окупований Крим, він увійшов до складу 37-го змішаного авіаційного полку на базі Гвардійського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram