ГоловнаСвіт

Російські олігархи через лобістів у Вашингтоні намагаються не потрапити в список санкцій США, - NYT

Уряд США планує оголосити список у понеділок.

Російські олігархи через лобістів у Вашингтоні намагаються не потрапити в список санкцій США, - NYT
Фото: EPA/UPG

Російські олігархи активізувалися в останні тижні і почали лобістську кампанію в Вашингтоні з метою запобігти появі своїх імен в списку осіб, близьких до Кремля. Про це повідомляє The New York Times.

Уряд повинен представити список олігархів, приблизні розміри їхніх статків, джерела доходів самих олігархів і їхніх близьких родичів, а також дані про їх активи в Сполучених Штатах.

За даними співрозмовників газети, десятки заможних російських громадян найняли адвокатів і лобістів для того, щоб з'ясувати чи будуть вони фігурантами цього списку.

Документ готується співробітниками Державного департаменту і Міністерства фінансів США відповідно до закону про санкції, який прийняв Конгрес минулого літа. Документ оприлюднять в понеділок 29 січня.

Поява імені в списку не тягне автоматичного оголошення санкцій стосовно людей, внесених до нього. Однак, як кажуть лобісти, їх клієнти стурбовані тим, що вони в майбутньому можуть стати об'єктом дії санкцій, і що міжнародні фінансові фірми відмовляться мати з ними справи через підвищений рівень ризику.

Видання цитує сенатора-демократа Бена Кардіна, який висловлює надію на те, що цей "звіт змусить деяких з олігархів задатися питанням про те, чи мудро вони себе ведуть, пов'язуючи своє ім'я з режимом Путіна".

Невідомо скільки імен з'явиться в цьому списку і чи будуть вони оприлюднені або частина списку буде засекречена.

Разом зі списком буде опублікована доповідь з аналізом наслідків потенційних обмежень розміщення суверенного російського боргу Росії за кордоном.

Нагадаємо, вчора США розширили санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram