ГоловнаСвіт

Трамп має намір розсекретити розслідування про нього

У документі мова може йти про неправомірні дії спецслужб стосовно Трампа.

Трамп має намір розсекретити розслідування про нього
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп збирається розсекретити документ, в якому мова може йти про неправомірне розслідування проти нього. Про це в неділю, 28 січня, пише The Washington Post (WP).

Це чотирьохсторінковий документ, який був складений в комітеті з розвідки Палати представників, що займається розслідуванням втручання Росії у президентські вибори в США, а також вивчає повідомлення про упередженість міністерства юстиції стосовно Трампа.

Згідно із заявами республіканців, у документі мова йде про неправомірне стеження спецслужб у період передвиборної гонки для того, щоб підірвати кампанію Трампа. Публікація документа проллє світло на ситуацію, вважає американський президент.

Намір Трампа не збігається з позицією американського Мін'юсту, де вважають, що публікувати документ було б "надзвичайно безрозсудним", вказує газета.

Раніше 65 американських конгресменів звернулися до комітету з розвідки Палати представників з вимогою розсекретити документ, для підтримки ініціативи використовується хештег #releasethememo. У поширенні хештегу велику роль відіграли близько 600 акаунтів, які пов'язують з Кремлем.

За даними WP, Трамп хоче звільнити заступника генпрокурора країни Рода Розенштейна і сподівається, що публікація секретного документа про розслідування дозволить йому здійснити перестановки в міністерстві юстиції.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Трамп намагався звільнити спецпрокурора Мюллера у червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram