ГоловнаСвіт

Трамп намагався звільнити спецпрокурора Мюллера в червні, - New York Times

Президент США передумав після того, як адвокат Білого дому Дональд Макгалі теж пригрозив звільнитися.

Трамп намагався звільнити спецпрокурора Мюллера в червні, - New York Times
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп наказав спеціальному прокурору Роберту Мюллеру, який займається розслідуванням зв'язків його передвиборного штабу з Росією, піти у відставку в червні 2017 року, але скасував це рішення після того, як адвокат Білого дому Дональд Макгалі пригрозив звільнитися.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на матеріал New York Times.

За словами адвоката, звільнення спецпрокурора могло призвести до "катастрофічного" впливу на президентство Трампа. Він відмовився направляти відповідне звернення до міністерства юстиції США.

Розвідувальні служби США дійшли висновку, що Росія втрутилася в президентські вибори в США 2016 року, щоб сприяти кампанії Трампа і зашкодити його опонентові Гілларі Клінтон.

У серпні 2017 року спецпрокурор Мюллер зібрав велику колегію присяжних для розслідування "російського сліду" у виборах. Мюллер з'ясовує, чи була змова штабу Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції кандидата в президенти від Демократичної партії.

Нагадаємо, раніше Трамп заявив, що готовий дати спецкомітету на чолі з Мюллером свідчення під присягою з приводу "російської справи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram