ГоловнаСвіт

Найбагатший бізнесмен Саудівської Аравії Аль-Валід вийшов на волю

Його затримали в листопаді в рамках антикорупційної кампанії.

Найбагатший бізнесмен Саудівської Аравії Аль-Валід вийшов на волю
Фото: EPA/UPG

Саудівський принц Аль-Валід ібн Талал, який з листопада минулого року перебував під домашнім арештом з готелі Ritz Carlton в Ер-Ріяді, вийшов на волю.

Аль-Валід був затриманий новим антикорупційним органом, який був створений принцом-наступником Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом. Разом з ним були затримані ще 200 принців, політиків і великих бізнесменів, але Аль-Валід - найбагатший з них. Він засновник і власник інвестиційної компанії Kingdom Holding Company. Серед іншого він інвестував у Twitter, Lyft, Four Seasons Hotels & Resorts і Citigroup. Forbes оцінює його статки в 17,4 мільярда доларів.

Незадовго до звільнення він дав інтерв'юю Reuters, у якому заявив, що проти нього не висували обвинувачень, і висловив підтримку принцу-наступнику.

Як повідомляє Reuters, його звільнили після угоди з обвинуваченням. Розмір виплати, яку міг зробити Аль-Валід, не називається. Інший саудівський принц Мітаб бен Абдалла, за неофіційними даними, заплатив за свободу мільярд доларів. Валід аль-Ібрагім, також за непідтвердженими даними, відкупився частиною медіахолдингу Middle East Broadcasting Center.

Загалом більшість із заарештованих погодилися в рамках запропонованої угоди передати державі частину своїх активів - на суму близько 100 мільярдів доларів.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram