ГоловнаСвіт

В урядовому кварталі в центрі Кабула пролунав потужний вибух (оновлено)

Щонайменше 158 поранених, 95 осіб загинули.

В урядовому кварталі в центрі Кабула пролунав потужний вибух (оновлено)
Взрыв в Кабуле
Фото: EPA\UPG

В результаті вибуху замінованого автомобіля в центрі столиці Афганістану, Кабул, вранці 27 січня  щонайменше 79 осіб отримали поранення, троє осіб загинули. Про це повідомляє BBC

Ймовірно вибух здійснив смертник, замінувавши автомобіль. Також є повідомлення про те, що вибухівка була закладена в "швидкій допомозі".

Заступник начальника поліції в Кабулі Хакнаваз Хакьяр заявив, що напад стався на переповненій площі Садарат, де розташовані урядові будівлі, іноземні посольства і магазини, а саме поблизу старої будівлі міністерства внутрішніх справ, яке розташоване поруч з офісами ЄС і Вищої Ради Миру.

Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання "Талібан".

Оновлення. 13:11. За останніми даними працівників афганського міністерства охорони здоров'я, щонайменше 140 осіб отримали поранення. Також підтвердження є про загибель 40 осіб. Кількість постраждалих стає дедалі більше.

Українське МЗС уточнює, чи є серед постраждалих українці.

Оновлення. 16:45. Кількість загиблих в результаті підриву автомобіля зі смертником в Кабулі зросла до 95 осіб. Ще 158 осіб отримали поранення. У Міністерстві охорони здоров'я країни повідомляють, що кількість загиблих продовжує зростати, повідомляє Reuters.

Вибухівка була замаскована в автомобілі швидкої допомоги, щоб проїхати КПП. Машина під'їхала до будівлі консульства миру Афганістану на вулиці, де розташована велика кількість дипломатичних установ. Через деякий час після зупинки карета швидкої вибухнула.

Нагадаємо, тиждень тому терористи захопили готель в Кабулі, в результаті чого загинули 40 людей, з них семеро українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram