ГоловнаСвіт

У Кельні тисячі курдів вийшли на мітинги проти турецької агресії в Сирії

За порядком на акціях стежать не менш як дві тисячі поліцейських.

У Кельні тисячі курдів вийшли на мітинги проти турецької агресії в Сирії
Фото: EPA\UPG

У Кельні в суботу, 27 січня, відбуваються багатотисячні демонстрації курдів проти наступу турецьких військ в північній Сирії, повідомляє DW.

Вранці в суботу, 27 січня, на акцію протесту вийшли не менш як сім тисяч учасників, повідомили в місцевій поліції. Очікується, що до кінця дня число курдських мітингувальників виросте до 20 тисяч.

Демонстранти несли плакати з написами "Терорист Ердоган", "Диктатор Ердоган", "Зупиніть війну Ердогана!", "Свободу Курдистану!". Крім того, в натовпі помітили заборонену в Німеччині символіку угруповання "Робоча партія Курдистану" (РКК), що вважається в ФРН терористичною організацією. Ті, хто виступав на заході з промовами, вимагали негайного припинення "грубого нападу турецьких військових".

Організатором акції виступила курдська організація Nav-Dem, яку німецькі спецслужби вважають наближеною до РКК. Поліція побоюється можливих зіткнень між учасниками акції і націоналістично налаштованими турками. З огляду на це за дотриманням порядку під час мітингу стежать не менш як дві тисячі поліцейських, запевнили місцеві правоохоронці.

Також мер Кельна Генрієтта Рекер закликала мітингувальників не піддаватися на провокації.

Нагадаємо, Туреччина почала наземну операцію "Оливкова гілка" 21 січня. Турецькі війська перетнули кордон Сирії і разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) вступили в сутички з курдськими "Загонами Народної самооборони" (YPG).

Відомо про загибель 14 турецьких солдатів. У Сирійському центрі з моніторингу за дотриманням прав людини повідомляють також про загибель 58 союзних Анкарі сирійських бійців і 53 воїнів-курдів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram