ГоловнаСвіт

Японську криптобіржу Coincheck пограбували на $ 534 млн

Це найбільша крадіжка в історії криптовалют. 

Японську криптобіржу Coincheck пограбували на $ 534 млн
Фото: EPA/UPG

У п'ятницю, 26 січня 2018 року, японська криптовалютна біржа Coincheck повідомила про пограбування, яке стало найбільшим інцидентом такого роду. Зловмисники викрали у компанії криповалюту NEM на суму близько 534 млн доларів.

Злом стався вночі, але його помітили лише через вісім з половиною годин, пише BBC.

У зв'язку з пограбуванням біржа призупинила практично всі операції з криптовалютаими, банківськими картками і платіжним сервісом Pay Easy до з'ясування всіх обставин того, що сталося.

Coincheck стверджує, що знає цифрову адресу, на яку були перераховані криптогроші. Якщо їх удасться відстежити, то існує ймовірність, що їх повернуть. Але звідки стався напад - з Японії чи іншої країни - поки що невідомо.

Глава NEM Foundation Лон Вонг заявив, що з безпекою NEM все гаразд, а провина за те, що трапилося цілком лежить на Coincheck. На думку Вонга, якби біржа не нехтувала контрактами з мультипідписом, нічого подібного б не сталося. Криптовалюта NEM у зв'язку з пограбуванням різко просіла в ціні. За добу вона знизилася на 11%.

Нагадаємо, що 2014 року була пограбована інша японська електронна біржа MtGox, тоді збитки становили близько 350 млн доларів.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram