ГоловнаСуспільствоПодії

На київському залізничному вокзалі поліцейські та злодії створили ОЗУ

Очолював злочинне угруповання підполковник поліції.

На київському залізничному вокзалі поліцейські та злодії створили ОЗУ
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

У четвер на Центральному залізничному вокзалі в Києві затримали членів організованої злочинної групи з числа діючих співробітників кримінальної поліції, під прикриттям яких скоювали злочини професійні злодії.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Очолював групу підполковник поліції - начальник сектору кримінальної поліції на станції "Київ-Пасажирський". До скоєння злочинів він залучив не менш ніж п'ятьох оперативних співробітників кримінальної поліції і кілька груп професійних злодіїв, які платили правоохоронцям данину за можливість "працювати" на вокзалі. Також злодії систематично ділилися з працівниками поліції вкраденим у подорожуючих громадян майном.

Зараз сімом членам ОЗУ оголошено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України (термін покарання до 12 років з конфіскацією майна) і додатково оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України посадовим особам Національної поліції, які входили до складу організованої злочинної групи.

Також 25 січня слідчі прокуратури спільно з департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції провели близько 35 обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження і в службових приміщеннях поліцейських.

Підготовлено клопотання про обрання кожному з членів злочинного угруповання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, у вересні минулого року на Центральному залізничному вокзалі в Києві затримали п'ятьох співробітників патрульної поліції, які грабували і били громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram