ГоловнаСуспільствоПодії

Російські силовики затримали двох кримських татар

У будинках Енвера Кроша і Ебазера Іслямова провели обшуки.

Російські силовики затримали двох кримських татар
Фото: Страница Энвера Кроша во "ВКонтакте"

Уранці 25 січня підконтрольні РФ співробітники правоохоронних органів Криму провели обшуки в будинках кримських татар Енвера Кроша в Джанкої і Ебазера Іслямова в селищі Розливи Нижньогірського району і забрали їх у відділення поліції, повідомляє кореспондент LB.ua.

У Кроша вилучили телефон, планшет і ноутбук.

Іслямов почувається погано, у нього постійні головні болі. У відділ поліції до Іслямова викликали швидку допомогу. Лікарі повідомили дружину Іслямова, що зробили йому ін'єкцію знеболювального.

За попередніми даними, їх звинувачують у поширенні в інтернеті публікацій, визнаних у РФ такими, що мають екстремістський характер.

Нагадаємо, в грудні 2015 року співробітники кримських правоохоронних органів тортурами і погрозами схиляли Енвера Кроша до співпраці.

Після анексії Криму фактична російська влада практикує масові обшуки в незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram