ГоловнаСвіт

Путін наказав почати виведення російських військ із Сирії

Російський лідер прибув на авіабазу "Хмеймім" у Сирії.

Путін наказав почати виведення російських військ із Сирії
Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін прибув на авіабазу "Хмеймім" у Сирії й наказав розпочати виведення російського угруповання.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Путін дав відповідний указ начальнику Генштабу Валерієві Герасимову.

"За два з невеликим роки Збройні сили Росії разом із сирійською армією розгромили найбільш боєздатне угруповання міжнародних терористів. У зв'язку із цим мною прийнято рішення: значна частина російського військового контингенту, що перебуває в Сирійській Арабській Республіці, повертається додому, в Росію", - сказав Путін.

Президент РФ подякував російським військовим. "Ви з перемогою повертаєтеся до своїх рідних домівок, до своїх близьких, батьків, дружин, дітей, друзів. Батьківщина чекає на вас, друзі. У добру путь. Дякую вам за службу", - сказав Путін.

За його словами, по терористах у Сирії буде завдано безпрецедентного удару, якщо вони знову піднімуть голову. "Ми ніколи не забудемо про жертви і втрати, яких зазнали в боротьбі з терором і тут у Сирії, і в нас у Росії", - додав Путін.

Наприкінці листопада Путін на зустрічі з президентом Сирії Башаром Асадом сказав, що найближчим часом військова операція Росії в Сирії завершиться.

Як повідомляли наприкінці минулого тижня, російські бази в Сирії продовжать роботу після завершення військової операції.

Росія воює в Сирії вже понад два роки. Серед аналітиків поширена думка, що справжньою метою втручання Росії в конфлікт є бажання збільшити свою значення на міжнародній арені і використати сирійську тему в геополітичному торзі з іншими світовими державами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram