ГоловнаСвіт

США змушені погодитися, щоб Асад залишився при владі в Сирії до 2021 року, - The New Yorker

"Дії опозиції були малоефективними, а сама вона розпалася на фракції".

США змушені погодитися, щоб Асад залишився при владі в Сирії до 2021 року, - The New Yorker

Американська адміністрація готова до того, щоб погодитися на перебування президента Сирії Башара Асада при владі в країні до наступних президентських виборів, намічених на 2021 рік.

Про це повідомило видання The New Yorker з посиланнями на дані американських і європейських політиків.

Зазначають, що таке рішення "відображає... військову реальність на місці й успіхи союзників Сирії - Росії, Ірану і руху "Хезболла", які підтримують, сирійського президента.

"Незважаючи на те, що США витратили на кампанію в Сирії понад $14 млрд з 2014 року, факти на місці подій змушують американську адміністрацію погодитися на перебування Асада при владі ще як мінімум на чотири роки", - йдеться у статті.

У цей час уряд Сирії контролює основну частину території, включаючи такі великі міста, як Дамаск, Хама, Хомс, Латакія, Алеппо, пише The New Yorker. У той самий час дії "сирійської опозиції, яку підтримує США, були малоефективними", а сама опозиція "розпалася на фракції".

"Її вимога про відставку Асада як попередня умова встановлення миру або політичного переходу стає все більш нереальною", - пише видання.

Крім того, в дипломатичному плані Вашингтон "ізольований потужної трійкою - Росією, Іраном і Туреччиною, - які сьогодні домінують у мирному процесі", - йдеться у статті. Про це, зокрема, свідчить те, що міжсирійські переговори в Женеві під егідою ООН не дають реальних результатів, а "зусилля ООН були замінені мирними переговорами керованої Росією трійки" в Астані.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін наказав почати виведення російських військ із Сирії. Росія воювала в Сирії понад два роки. Серед аналітиків поширена думка про те, що справжньою метою її втручання в конфлікт є бажання збільшити своє значення на міжнародній арені і використовувати сирійську тему в геополітичному торзі з іншими світовими державами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram