ГоловнаСвіт

Суд заборонив Манафорту спілкуватися зі ЗМІ

Пропозицію Манафорта про зняття з нього домашнього арешту суд розгляне пізніше.

Суд заборонив Манафорту спілкуватися зі ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Окружний суд США в понеділок ухвалив, що екс-голова передвиборної кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт повинен припинити спілкування з пресою, яке може вплинути на підсумок його справи, однак погодився розглянути прохання про пом'якшення умов його звільнення під заставу.

Як передає Голос Америки, суддя Емі Берман Джексон заявила, що розгляне пропозицію Манафорта про зняття з нього домашнього арешту в обмін на надання як застави чотирьох об'єктів нерухомості.

Вона також ухвалила, що Манафорт, стосовно якого чинна заборона на передачу інформації в ЗМІ, повинен припинити будь-яке спілкування з журналістами, яке може вплинути на результат його справи. Таку постанову було винесено після того, як Манафорт намагався опублікувати статтю на своє виправдання в одній з українських газет.

Предметом попередження стала опублікована в Kyiv Post стаття авторства колишнього речника Міністерства закордонних справ України Олега Волошина часів президентства Януковича.

За інформацією Reuters, такі слухання в суді призначено на 16 січня.

Манафорта помістили під домашній арешт наприкінці жовтня. Йому і його діловому партнеру Ріку Гейтсу висунули звинувачення за 12 пунктами, включаючи відмивання грошей і відсутність реєстрації іноземного агента під час заняття лобістською діяльністю в інтересах іноземного уряду. Звинувачення вважає, що Манафорт протягом років заробив десятки мільйонів доларів на лобізмі в інтересах Партії регіонів і екс-президента Віктора Януковича, а потім приховав ці кошти від оподаткування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram