ГоловнаСвіт

У десятків канадських парламентаріїв є подвійне громадянство, - CBC News

Питання подвійного громадянства періодично викликає дискусії в суспільстві.

У десятків канадських парламентаріїв є подвійне громадянство, - CBC News
Фото: Travelcalendar

Щонайменше 22 канадських депутатів і сенаторів мають громадянство іншої держави, крім Канади.

Про це повідомляє CBC News

Загалом, за межами Канади народилося 56 діючих законодавців, що робить число потенційних носіїв подвійного чи навіть потрійного громадянства ще більшим. Тож кількість народжених в інших країнах членів парламенту з обох палат становить близько 13% (44 члени нижньої палати і 12 - верхньої).

Хоча наявність кількох громадянств Канаді дозволене для всіх, у тому числі депутатів і сенаторів, це питання періодично викликає дискусії в суспільстві. Тому деякі законодавці відмовилися від своїх інших громадянств, а деякі стверджують, що навіть не впевнені в їх наявності.

Наприклад, у березні цього року депутата від Нової демократичної партії Рендала Гаррісона не пустили на територію США з канадськими документами, оскільки під час перетину кордону виявилося, що він має громадянство США.

Нагадаємо, зараз в Австралії триває криза, пов'язана з тим, що конституція країни забороняє членам парламенту мати подвійне громадянство, однак відразу в кількох законодавців воно виявилося. Через це вони були змушені піти у відставку, а перед прем'єр-міністром виникла загроза дострокових виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram