ГоловнаСвіт

Британії доведеться виплатити свій борг перед ЄС, - Юнкер

"Ми поки що не можемо знайти реального компромісу щодо решти фінансових зобов'язань Великобританії".

Британії доведеться виплатити свій борг перед ЄС, - Юнкер
Жан-Клод Юнкер
Фото: EPA/UPG

Великобританія повинна виконати свої зобов'язання з виплати Євросоюзу компенсації за вихід зі складу блоку, щоб продовжилися переговори про відносини між ЄС і Сполученим Королівством після "Брекзиту".

Про це заявив голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, передає агентство Рейтер.

"Британці з'ясовують, як і ми, що день за днем у нас нові проблеми. Це і є та причина, чому цей процес займе більше часу, ніж планувалося спочатку", - заявив Юнкер у зверненні до студентів у своєму рідному Люксембурзі.

"Ми поки що не можемо знайти реального компромісу щодо решти фінансових зобов'язань Великобританії. Оскільки ми не можемо цього зробити, ми не зможемо сказати в Єврораді в жовтні, що тепер ми можемо перейти до другого етапу переговорів, - заявив голова ЄК. - Вони повинні заплатити... Я не в настрої мстити. Я не ненавиджу британців".

Раніше представники ЄС заявили британській стороні, що майбутня зустріч сторін наступного тижня завершиться висновком про те, що в переговорах не було досягнуто достатнього прогресу для відкриття переговорів про майбутню торговельну угоду. Лондон сподівається і наполягає на тому, щоб це сталося на саміті.

Нагадаємо, у вересні повідомляли, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей запропонує ЄС €20 млрд за вихід Британії з блоку.

Як відомо, Британія ще офіційно не висунула суму для виплати своїх фінансових зобов'язань перед ЄС за вихід країни з блоку, який заплановано на 29 березня 2019 року.

Рішення про вихід Британії з ЄС було прийнято на референдумі в червні 2016 року. Тоді за "Брекзит" проголосували 51,9% брали участь у референдумі. У березні 2017 року Закон про "Брекзит" прийняв парламент і схвалила королева.

Раніше, в серпні, повідомляли, що Великобританія готова заплатити €40 млрд за вихід з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram