ГоловнаСвіт

У центрі Мадрида проходить мітинг на підтримку єдиної Іспанії

В акції беруть участь і жителі каталонських міст.

У центрі Мадрида проходить мітинг на підтримку єдиної Іспанії
Фото: elpais.com

У Мадриді близько 10 тисяч іспанців вийшли на мітинг на підтримку єдності країни за день до проведення в Каталонії референдуму про самовизначення, який уряд країни вважає нелегітимним.

Про це повідомляє місцеве видання El Pais.

Люди з прапорами Іспанії в руках вигукують гасла "Я іспанець, іспанець, іспанець!" і закликають заарештувати главу женералітету Каталонії Карлеса Пучдемона.

В акції беруть участь і жителі каталонських міст.

Нагадаємо, у вересні парламент Каталонії ухвалив закон про референдум, який дозволяє 1 жовтня провести в автономній області голосування з питання незалежності. До цього регіональна влада розробила документ, згідно з яким про незалежність автономної спільноти буде оголошено негайно у разі відмови центральної влади країни дозволити проведення референдуму про відокремлення від Іспанії. Незабаром після цього влада Іспанії взяла під контроль правоохоронну систему Каталонії, щоб зупинити проведення референдуму про незалежність 1 жовтня. Також Іспанія взяла на себе контроль над фінансами Каталонії, щоб запобігти використанню коштів для проведення референдуму.

Каталонія - область на північному сході Іспанії, яка домагається відділення від королівства. Парламент Каталонії 9 листопада 2014-го проголосував за суверенітет. Декларація, яку підтримала більшість парламентаріїв, встановлювала термін у півтора року, протягом якого Каталонія має отримати незалежність.

Раніше іспанська поліція вилучила 2,5 млн бюлетенів для каталонського референдуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram