ГоловнаСвіт

The Wall Street Journal випустила останній друкований номер в Європі

Видання має намір приділити більше уваги розвитку веб-версії.

The Wall Street Journal випустила останній друкований номер в Європі

Щоденне американське ділове видання The Wall Street Journal припиняє випуск своїх друкованих версій в Європі і Азії. Цієї п'ятниці вийшов останній номер європейської версії, а через тиждень вийде останній випуск в Азії, пише РБК.

Закриття міжнародних друкованих версій газети стане частиною масштабної реорганізації всього видання, яке має намір приділити більше уваги розвитку веб-версії.

Останніми роками, пише WSJ, було зафіксовано різке падіння обсягу продажів газети за кордоном і доходів від друкованої реклами в поєднанні зі стійким зростанням кількості передплатників на цифрову версію, тому утримання закордонних редакцій перестало бути рентабельним.

Зміна стратегії випуску означає, що на деяких ринках друкована версія The Wall Street Journal більше не буде представлена взагалі. В окремих точках продажу, наприклад, в Токіо, місцева друкована версія газети буде замінена американською версією, уточнює видавець. Однак точний час появи в Японії американської версії не зазначено.

Газета The Wall Street Journal видається Dow Jones & Company (входить в холдинг News Corp.) з 1889 року. У 1975 році WSJ налагодила випуск азіатської версії. Через вісім років, у 1983 році, було запущено і європейське видання WSJ. Регіональні версії приділяли більше уваги місцевим діловим новинам.

Нагадаємо, британська газета The Independent випустила останній друкований номер в березні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram