ГоловнаСвіт

У Москві затримали Навального (Оновлено)

Він провів у поліції понад 10 годин.

У Москві в під'їзді власного будинку затримали опозиційного політика Олексія Навального, який збирався поїхати на мітинг у Нижньому Новгороді.

Про це він повідомив у своєму інстаграмі. На відео, яке виклав політик, поліцейський попросив пройти в МВС на бесіду.

"Як завжди. Затримали, привезли, охороняють - і ніхто нічого не знає. За що, кажу, затриманий? - Зараз розберемося", - написав він у твіттері.

"Кремль сприймає мої зустрічі з виборцями як величезну загрозу і навіть образу - адже до них на зустрічі ніхто безкоштовно не приходить. Вони довго говорили, що опозиція не має підтримки в регіонах, і зараз їм боляче дивитися на наші мітинги. Як це пояснити самим собі?" - написав він.

Оновлення: Олексія Навального затримали в Москві за заклики брати участь в несанкціонованих акціях, повідомляє ТАРС з посиланням на прес-службу поліції. Його доставили у відділ поліції для розгляду, додали в прес-службі.

Оновлення 23:17. Навальний провів у поліції понад 10 годин. Стосовно нього складено протокол про адміністративне порушення. Про це повідомила ввечері в п'ятницю, 29 вересня, прес-секретар політика Кіра Ярмиш.

Адвокат Навального Ольга Михайлова повідомила, що на нього склали протокол про неодноразове порушення організації проведення заходу. Суд буде 2 жовтня в Симоновському суді Москви, повідомляє Немецкая волна.

Нагадаємо, що Навальний веде президентську кампанію, хоча його поки що не пускають на вибори через судимість. 2017 року його визнали винним у так званій "справі Кіровлісу". Оскільки вирок набув чинності, закон забороняє Навальному висуватися в президенти 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram