ГоловнаСвіт

Іракський Курдистан відмовився передавати Багдаду контроль над своїми прикордонними переходами

Уряд Іраку продовжує посилювати тиск на курдський регіон.

Іракський Курдистан відмовився передавати Багдаду контроль над своїми прикордонними переходами
Фото: EPA/UPG

Уряд автономного іракського регіону Курдистан відмовився передавати контроль над своїми прикордонними переходами уряду Іраку.

Про це повідомляє телеканал TV Rudaw з посиланням на уряд курдського регіону, передає агентство Рейтер.

Передача контролю над прикордонним переходом з Туреччиною, Іраном і Сирією центральному уряду Іраку була вимогою іракської, іранської і турецької влади у відповідь на референдум про незалежність Іракського Курдистану.

Крім того, уряд Іраку за підтримки Анкари і Тегерана вимагав, щоб керівництво курського регіону скасувало результат рефередуму, пригрозивши курдам в разі невиконання цієї вимоги санкціями, міжнародною ізоляцією і можливістю військового втручання.

Крім того, було введено ембарго на прямі міжнародні авіарейси в Курдистан. Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді раніше сьогодні заявив, що така заборона - "не покарання жителів регіону, а конституційний захід, ужитий урядом в інтересах жителів Курдистану".

25 вересня на сепаратистському референдумі про державну незалежність Іракського Курдистану майже 76% учасників проголосували за проголошення власної держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram