ГоловнаСвіт

Міністр охорони здоров'я США пішов у відставку через захоплення польотами на приватних літаках

За оцінками ЗМІ, на чартери було витрачено більш ніж $500 тис. з федерального бюджету.

Міністр охорони здоров'я США пішов у відставку через захоплення польотами на приватних літаках
Фото: en.wikipedia.org

Міністр охорони здоров'я США Том Прайс пішов у відставку після того, як його викрили у захопленні польотами на приватних літаках замість звичайних рейсів.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Відзначається, що Прайс не менш ніж 20 разів обирав приватні літаки замість звичайних комерційних рейсів. За оцінками ЗМІ, на це було витрачено понад $500 тис. з федерального бюджету. Прайс запропонував частково компенсувати витрати, сплативши $52 тис. - вартість його особистого місця в літаку, однак цього виявилося недостатньо, оскільки міністр і ті, хто його супроводжував, також користувалися військовими рейсами.

Комітет Палати представників з нагляду направив листа в Білий дім та інші федеральні відомства, в яких запросив детальну інформацію про використання урядових або приватних некомерційних літаків високопоставленими чиновниками для офіційних і особистих поїздок.

Обов'язки міністра охорони здоров'я США тимчасово виконуватиме колишній заступник Прайса - Дон Райт.

У 2019 році, ще на посаді конгресмена, Прайс критикував демократа Ненсі Пелосі, тоді спікера Палати представників, яка користувалася приватними літаками для польотів країною.

Крім того, за інформацією американських ЗМІ, президент Дональд Трамп незадоволений діями Прайса, оскільки йому не вдалося домогтися ухвалення закону про скасування Obamacare. У липні президент попередив, що Прайс позбудеться своєї посади, якщо закон не буде ухвалено.

Нагадаємо, у березні глава МВС Франції пішов у відставку через скандал з працевлаштуванням дочок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram