ГоловнаПолітика

Порошенко за чартерні перельоти завжди платив сам, - голова Intraco

Ставши Президентом, Порошенко відмовився від чартерів, стверджує бізнесмен.

Порошенко за чартерні перельоти завжди платив сам, - голова Intraco
Фото: interfax.com.ua

Офшорна компанія Intraco Management Ltd, що належить одному з топ-менеджерів "Рошену", ніколи не оплачувала чартерних перельотів Президента Петра Порошенка і не купувала пального восени 2014-го в дочірньої компанії російського "Газпрому", про що раніше йшлося в "Панамських документах" і розслідуваннях журналістів.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" розповів сам голова компанії Intraco Management, заступник генерального директора "Рошену" Сергій Зайцев.

Він підтвердив, що здійснює чартерні перевезення і є власником австрійської компанії GB Park (як і низки інших незалежних компаній, із Порошенком пов'язаний лише через діяльність "Рошену"), проте за користування її послугами Порошенко завжди платив сам.

"Intraco ніколи не надавала послуг Порошенкові. Петро Олексійович раніше користувався послугами GB Park, але не так часто, як, напевно, хотілося б мені. Платив і літав, як усі. Думаю, ні в кого не виникає сумнівів, що Порошенко може собі це дозволити", - зазначив Зайцев.

"Після обрання Президент один раз літав літаком компанії GB Park. До речі, після обрання, але ще до інавгурації. За цей рейс, як завжди, він заплатив зі своєї кишені", - додав також він.

Прокоментував він також й історію з купівлею російського палива.

"У пресі активно обговорювали тему, що "компанія Порошенка" (взагалі-то компанія Зайцева) торгує з "Газпромом". Купила 500 тонн чи 1000 тонн палива. Як в тому анекдоті: "Скажіть, а правда Абрам виграв у "Спортлото" 100 рублів?" - "Ну не Абрам, а Мойша, і не 100, а тисячу, і не в "Спортлото", а в преферанс, і не виграв, а програв". Так і тут. Не торгує, а двічі була здійснена заправка літака майже 7 тоннами палива. Цього вистачить на 6-7 годин польоту залежно від корисного завантаження і напрямку вітру", - зазначив бізнесмен.

"Ну і, нарешті, в "Шереметьєво" літак можна заправити тільки у "Газпромнефть-Аэро-Шереметьево". Якби там була колонка Shell, ми із задоволенням пішли б до них. А цинізм усієї ситуації знаєте в чому? У тому, що звинувачення з цього приводу висувають люди, які на спекуляціях з "газпромівським" газом нажили мільярдні статки. А я лише заправився. Відчуйте різницю. Діють, як той злодій, який гучніше за решту кричить "Тримай злодія!", - резюмував Зайцев.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, отримана набито з "Панамського архіву", про зв'язок Петра Порошенка з офшорною компанією Intraco Management, до якої причетні також Ігор Кононенок і Сергій Зайцев. Повідомляли, що ця компанія нібито перераховувала гроші на оплату навчання дочки Кононенка й оплачувала чартерні перельоти Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram