ГоловнаПолітика

Березовець не бачить у владі відповідальних за Крим

У Кабміні, Раді та Адміністрації президента немає людей, які б займалися цією проблемою

Березовець не бачить у владі відповідальних за Крим
Тарас Березовец
Фото: Макс Требухов

Ні у виконавчій, ні у законодавчій владі України немає відповідальних за питання Криму.

Про це на круглому столі в Інституті Горшеніна сказав політолог Тарас Березовець, засновник проекту Free Crimea.

"Сьогодні в уряді немає людей, які б займалися проблемою Криму. Навіть у Верховній Раді не створено спеціального комітету з питань тимчасово окупованих територій. Так, створили міністерство, його очолив Вадим Черниш, який вже у своєму першому інтерв'ю дав зрозуміти, що він займатиметься Донбасом. Тема Криму для нього не зрозуміла, і я так розумію, що вона не знаходиться у його порядку денному. В Адміністрації президента немає жодного чиновника, який би відповідав за питання Криму", - сказав Березовець.

Міжфракційне депутатське об'єднання "Крим" у Верховній Раді, яке очолює депутат Олексій Гончаренко, Березовець вважає неефективним.

Також політолог нагадав, що досі не ухвалено стратегію деокупації півострова.

"Такий документ підготували експерти, але Рада національної безпеки з лютого не може зібратися для того, щоб цей документ затвердити. До тих пір, поки не з'явиться такий документ, поки не з'явиться єдиного органу плюс комітету Верховної Ради, нічого не станеться", - сказав він.

Нагадаємо, що заступник міністра з питань окупованих територій Донбасу став колишній голова Луганської ВЦА Георгій Тука. Заступника у справах Криму Черниш досі не має.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram