ГоловнаПолітика

Дніпропетровська область стала другою в країні за електронними закупівлями лікарень, - Резніченко

У системі Prozorro працюють всі 72 медустанови, підлеглі ДніпроОДА

Дніпропетровська область стала другою в країні за електронними закупівлями лікарень, - Резніченко
Фото: petropavl-rn.dp.gov.ua

Медичні установи Дніпропетровської області провели у системі Prozorro понад 4 тисячі торгів на 96 млн гривень. За цим показником регіон став другим в Україні.

Такі дані навів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомляє його прес-служба.

Половину з цих торгів провели медустанови саме обласного підпорядкування. Вони закупили через Prozorro медикаменти, продукти харчування, паливо майже на 57 млн. гривень. На кожному з торгів змагалися до 4 претендентів. Медичні установи заощадили близько 10 млн. гривень. Зекономлені кошти підуть на додаткові закупівлі необхідного медичного інвентарю.

"Ми одними з перших у країні перейшли на Prozorro. Зараз у цій системі працюють всі підрозділи облдержадміністрації та підлеглі їй структури. Щоб все проходило за правилами, організували систему моніторингу. За всіма торгами стежать аналітики: консультують, виявляють можливі помилки, допомагають їх усунути. Щодня вони обробляють близько 100 закупівель, - розповів Валентин Резніченко. - На сьогодні Дніпропетровська ОДА номер два у країні за успішно завершеними лотами, в тому числі і серед медустанов".

На всеукраїнському майданчику лідери за кількістю лотів у Prozorro - лікарні Київської та Дніпропетровської областей.

У системі Prozorro працюють всі 72 медустанови, підлеглі Дніпропетровської ОДА.

Сьогодні на Дніпропетровщині у Prozorro зареєстровано близько 17 тисяч торгів майже на 600 млн. гривень. Планова економія - понад 60 млн. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram