ГоловнаПолітика

Рада зобов'язала роботодавців брати на роботу переселенців без випробувальних термінів

Випробування не встановлюється при прийомі на роботу вагітних, одиноких матерів із дітьми до 14 років або дітьми-інвалідами

Рада зобов'язала роботодавців брати на роботу переселенців без випробувальних термінів
Карта переселенцев в Украине
Фото: unhcr.org.ua

Верховна Рада встановила, що при укладенні трудового договору внутрішньопереміщені особи звільняються від випробування для перевірки їхньої кваліфікації.

За ухвалення в цілому законопроекту №1639 проголосували 239 депутатів за мінімально необхідних 226.

Окрім того, парламент встановив, що випробування не встановлюється при прийомі на роботу вагітних, одиноких матерів із дітьми до 14 років або дітьми-інвалідами, обраних на посаду осіб, переможців конкурсного відбору, які пройшли стажування при прийомі на роботу з відривом від основної роботи і тих, з ким укладають строковий трудовий договір до 12 місяців.

Рада також встановила, що якщо в рамках випробувального терміну встановлено невідповідність працівника займаній посаді, роботодавець зобов'язаний попередити його про звільнення не менш ніж за 3 дні.

Відповідні зміни внесено до Кодексу законів про працю.

Нагадаємо, в Україні стартував проект перекваліфікації, соціальної та психологічної адаптації переселенців із Криму і Східної України "Квиток на роботу". В рамках проекту професійні психологи, рекрутери та коучі допомагатимуть переселенцями з Криму і Донбасу подолати обставини, що заважають працевлаштуванню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram