ГоловнаПолітика

Атестаційна комісія вирішила записувати співбесіди з поліцейськими

У МВС хочуть, щоб апеляції розглядалися аргументовано.

Атестаційна комісія вирішила записувати співбесіди з поліцейськими
Иван Варченко

Щоб боротися з необґрунтованими апеляціями на результати переатестації, атестаційна комісія буде записувати співбесіди з поліцейськими.

Про це сказав радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, який очолює одну з атестаційних комісій, повідомляють на сайті МВС.

За його словами, зараз відбувається переатестація першої категорії працівників: заступників начальників обласних управлінь, керівників самостійних відділів обласних управлінь Національної поліції, начальників районних і міжрайонних відділів, міських відділів у п'яти областях України.

Як повідомив Варченко, враховуючи попередній досвід і значну кількість судових рішень, які повертають на посади тих, кому не місце в системі, відтепер комісія буде здійснювати докладну фіксацію співбесід. На його думку, це дозволить бути більш аргументованими в ситуаціях, пов'язаних з оскарженням.

"Рішення атестаційної комісії може бути оскаржене в апеляційному порядку тільки в разі, якщо людина набрала 60 і більше балів зі 120 можливих. У рамках системи МВС і Нацполіції рішення апеляції є остаточним. Після цього громадянин може оскаржити його в суді", - нагадав радник міністра.

Варченко зазначає, що за два роки в системі відбулися позитивні зміни.

"Наша мета на цьому етапі реформи - сформувати критичну масу чесних, порядних правоохоронців, готових якісно працювати. Однак на цьому шляху є і величезне завдання для всієї держави - фінансово забезпечити цей процес, щоб не обманювати ні себе, ні світ навколо себе. Гідна зарплата, матеріальне, технічне забезпечення є обов'язковими умовами щирих і результативних змін", - сказав він.

Нагадаємо, 11 травня почалася атестація керівного складу поліції п'яти областей. Три комісії будуть атестувати від 25 до 45 керівників кожного главку. Загалом атестацію пройдуть поліцейські 16 областей. Упродовж травня-червня атестацію планують завершити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram