ГоловнаПолітика

Саакашвілі передав Гройсману одеський пакет реформ

Голова Одеської області зробив прем'єру кілька компліментів

Саакашвілі передав Гройсману одеський пакет реформ
Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

Голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі передав прем'єр-міністру Володимиру Гройсману так званий одеський пакет реформ.

Це сталося в Одесі під час урочистої церемонії відкриття лабораторно-виробничого комплексу фармацевтичної компанії "Інтерхім".

Виступаючи перед присутніх, Саакашвілі зазначив, що Гройсману мають бути близькі "інтереси малого і середнього бізнесу", оскільки з цими питаннями він постійно стикався на посту мера Вінниці.

"Тому хочу передати вам одеський пакет реформ, який застряг у колишньому уряді. Сподіваюся, зараз ставлення до цих важливих пропозицій буде кардинально іншим", - сказав Саакашвілі, вручаючи Гройсману кілька важких папок.

Прем'єр прийняв цей пакет і сказав, що долучить його "до загальноукраїнського реформаторського пакету".

Саакашвілі особливо наголосив на заслузі нового прем'єр-міністра в питанні очищення владних структур від осіб, які займалися "заангажованим лобіюванням". Як приклади Саакашвілі навів звільнення першого заступника міністра охорони здоров'я Олександри Павленко і керівника департаменту Нацполіції Іллі Ківи.

Саакашвілі також оцінив доручення прем'єра податковій міліції відкликати так званих "податкових білок".

Нагадаємо, так званий одеський пакет реформ підготував Центр вільної економіки ім. Кахи Бендукідзе ще восени минулого року.

Ключовим елементом пакета, як і в Грузії, є "акт економічної свободи", що пропонує Україні на конституційному рівні обмежити податковий перерозподіл і зняти проблеми у занятті підприємництвом. Підвищення податків у країні в разі ухваення пакету буде можливо тільки загальноукраїнським референдумом і не раніше ніж через три роки після його проведення, сукупні держвидатки обмежуються 30% ВВП, бюджетний дефіцит - 3% ВВП із застереженням на воєнний або надзвичайний стан, держборг країни в перспективі - 60% ВВП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram