ГоловнаПолітика

Ківа створив аеромобільну розвідку у наркодепартаменті

У відділ увійшли колишні бійці батальйону "Дніпро-1".

Фото: facebook.com/profile.php?id=100004444778679

У складі Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України створено відділ аеромобільної розвідки.

Про це повідомив начальник департаменту Ілля Ківа у фейсбуці. Він додав, що це його останній проект на посаді. Раніше голова МВС Арсен Аваков анонсував звільнення Ківи.

На відділ аеромобільної розвідки буде покладено функції виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, а також супроводу спецоперацій із затримання наркозлочинців.

За словами Ківи, новація стала можливою завдяки залученню до роботи Департаменту "досвідчених бійців, які пройшли випробування у зоні АТО".

"На сьогодні лави Департаменту у штаті новоствореного підрозділу поповнили колишні бійці батальйону "Дніпро-1". Воїни АТО, за плечима яких вища військова освіта і бойовий досвід, стануть базисом нового підрозділу", - зазначив він.

Нагадаємо, Ілля Ківа очолив новостворений Департамент протидії наркозлочинності у жовтні минулого року. З листопада, коли набув чинності закон про Нацполіцію, всі працівники органів внутрішніх справ зобов'язані пройти переатестацію, проте Ківа її досі не пройшов. У результаті під тиском громадськості міністр внутрішніх справ пообіцяв, що Ківа перейде на іншу роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram