ГоловнаСвіт

Навальний знайшов у телеведучого Соловйова нерухомість на мільярд рублів

У Соловйова виявили посвідчення резидента Італії.

Навальний знайшов у телеведучого Соловйова нерухомість на мільярд рублів
Вилла Соловьева в Италии
Фото: стопкадр видео

Російський опозиційний політик і засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний опублікував розслідування про нерухомість російського телеведучого Володимира Соловйова. Фонд оцінив нерухомість, що належить Соловйову, в мільярд рублів.

Відповідну інформацію опубліковано на сайті Навального

У 2010 році "Новая газета" повідомляла про квартиру площею 160 метрів в елітному будинку на Долгоруковській вулиці в Москві, яку Соловйову за 2,5 млн рублів продала московська мерія в 2004 році. ФБК оцінив її в 13 млн рублів. У 2007 році, як пише фонд із посиланням на виписки з Росреєстру, Соловйов купив ще дві квартири в цьому ж будинку, збільшивши площу майна до 450 квадратних метрів. ФБК оцінив нерухомість ведучого на Долгоруковській в 250 млн рублів.

Відповідно до виписок із Росреєстру, які наводить ФБК, Соловйову також належить чотириповерховий будинок у Підмосков'ї під селищем Передєлкіно площею 1046 квадратних метрів. Будинок з ділянкою 60 соток ФБК оцінив у 400 млн рублів.

Фонд Навального також показав віллу Соловйова в Італії на озері Комо. До 2015 року вілла була оформлена на американську фірму Honour International, яку, як пише ФБК, контролює Соловйов. Тепер вілла оформлена на ведучого, про що свідчить виписка з італійського реєстру нерухомості. Крім того, фонд виявив у Соловйова посвідчення резидента Італії.

Статус резидента дає іноземцеві ті самі права, що й у італійських громадян (за винятком права участі у виборах). Резидентство дозволяє вести бізнес, отримувати безкоштовну освіту, користуватися податковими пільгами, соціальним забезпеченням і безкоштовною медициною, а також вільно переміщатися по Італії, країнах ЄС і країнах, що мають з Італією двосторонні угоди, пояснює компанія Liveitaly, яка надає імміграційні послуги. 

Нагадаємо, наприкінці серпня Навальний показав куплену друзями Путіна віллу із "Шерлока Холмса".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram