ГоловнаСвіт

Арабські країни звинуватили Катар у зриві зусиль з урегулювання кризи

Чотири держави пообіцяли ввести нові обмеження проти Катару.

Арабські країни звинуватили Катар у зриві зусиль з урегулювання кризи
Катар
Фото: replyua.net

Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Єгипет і Бахрейн випустили спільну заяву, в якій повідомили, що Катар зірвав зусилля з урегулювання дипломатичної кризи, назвавши це доказом зв'язків Дохи з терористичними угрупованнями.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Чотири держави пообіцяли ввести нові політичні, економічні та юридичні обмеження щодо Катару. З їхньої заяви випливає, що заходи будуть спрямовані проти уряду країни, а не народу, проте не уточнено, що це будуть за кроки.

Раніше країни Перської затоки висунули Катару ультиматум і дали 10 днів на те, щоб Доха виконала їхні вимоги. Катар, зокрема, закликали розірвати відносини з Іраном, припинити підтримку ісламістського руху "Брати-мусульмани", закрити телеканал "Аль-Джазіра" і турецьку військову базу в місті Доха.

1 липня Катар заявив про відмову виконувати ці вимоги.

На початку червня низка арабських держав, включаючи Саудівську Аравію, Єгипет, Бахрейн і ОАЕ, заявили про розрив дипломатичних відносин з Дохою, звинувативши її в підтримці тероризму. Вони також опублікували список терористів, яких, на їхню думку, Катар підтримує. У нього включили 59 фізичних та 12 юридичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram