ГоловнаСвіт

Німеччина зупинила депортацію афганців після вибуху в Кабулі

На початок липня МЗС доручено представити нову експертну оцінку ситуації з безпекою в Афганістані.

Німеччина зупинила депортацію афганців після вибуху в Кабулі
Фото: EPA/UPG

Уряд ФРН тимчасово призупинив екстрадицію афганських мігрантів у зв'язку з тим, що стався теракт у Кабулі, повідомляє Німецька хвиля.

Міністерству закордонних справ Німеччини доручено до початку липня представити нову експертну оцінку ситуації з безпекою в Афганістані, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель у четвер, 1 червня, в Берліні.

Поки не буде представлено звіт МЗС, процес екстрадиції кримінальних злочинців і осіб, що представляють потенційну загрозу для громадської безпеки, буде відбуватися "на підставі індивідуального розгляду справ", вказала Меркель.

Раніше повідомлялося, що літак з афганськими мігрантами, яким було відмовлено в статусі біженців, повинен був вилетіти з Німеччини в Кабул ввечері 31 травня. Напередодні того ж дня приблизно за 300 метрів від посольства ФРН в столиці Афганістану вибухнула начинена вибухівкою автоцистерна, керована терористом-смертником.

У результаті теракту щонайменше 80 людей загинули і понад 350 були поранені. Після теракту в дипломатичному кварталі Кабула уряд Німеччини скасував заплановане вислання афганських мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram