ГоловнаСвіт

ФБР зацікавилося екс-лідером британських євроскептиків Фаражем

Представник Фаража заперечує причетність екс-лідера UKIP до перемоги Трампа.

ФБР зацікавилося екс-лідером британських євроскептиків Фаражем
Найджел Фараж
Фото: EPA/UPG

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США зацікавилося колишній лідером британської Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP) Найджелом Фаражем у рамках розслідування втручання Росії в передвиборну кампанію кампанію президента США Дональда Трампа.

Про це пише The Guardian з посиланням на джерела, близькі до розслідування.

Джерела видання повідомили, що Фараж зацікавив ФБР через свої зв'язки з людьми, пов'язаними і з передвиборною кампанією Трампа, і із засновником WikiLeaks Джуліаном Ассанжем, якого Фараж відвідував у будівлі посольства Еквадору у Великобританії в березні.

Як заявив нещодавно в Конгресі колишній директор ЦРУ Джон Бреннан, WikiLeaks, який публікував вкрадені електронні листи екс-кандидатки в президенти США Гілларі Клінтон, підозрюється у співпраці з Росією через третіх осіб.

Як зазначає The Guardian, Фаража ні в чому не звинувачують і стосовно нього не ведеться розслідування у США. Однак той факт, що ФБР ним зацікавилося, означає, що слідчі вважають, що в нього може бути інформація, пов'язана з поточними розслідуваннями Бюро.

Прес-секретар Фаража заявив, що той ніколи не працював з російськими чиновниками, охарактеризувавши питання The Guardian про дії колишнього голови UKIP "на межі з істерією".

"Найджел ніколи не був у Росії, не кажучи вже про роботу з її владою", - заявив прес-секретар Фаража. Він також відмовився уточнювати, чи отримував екс-голова UKIP компенсації від телеканалу Russia Today, якому він тричі давав інтерв'ю протягом останніх 18 місяців.

Сам Фараж заявив, що зустрічався з Ассанжем лише раз, але не став уточнювати, як давно вони знайомі.

The Guardian нагадує, що Фараж неодноразово висловлював підтримку президенту РФ, називаючи Володимира Путіна лідером, яким він найбільше захоплюється. Крім того, представник UKIP, член Європарламенту Герард Баттен виступав на захист Ассанжа в ЄП у 2011 році.

Екс-лідер UKIP і Трамп познайомилися під час передвиборної кампанії Трампа в Міссісіпі в серпні 2016 року, коли Фараж виступав у рамках передвиборного туру Трампа. Однак Фараж налагодив зв'язки з оточенням нинішнього президента США ще 2012 року.

Після перемоги Трампа на виборах Фараж був одним з перших іноземних політиків, які зустрілися з новообраним американським президентом.

Нагадаємо, що в листопаді 2016 року Трамп сказав, що хотів би бачити Фаража послом Британії в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram