ГоловнаСвіт

WSJ дізналася про створення в Білому домі підрозділу у справі про зв'язки з Росією

Коли підрозділ почне роботу, невідомо.

WSJ дізналася про створення в Білому домі підрозділу у справі про зв'язки з Росією
Фото: wall.alphacoders.com

Білий дім створить спеціальний підрозділ для роботи із засобами масової інформації та правоохоронними органами в рамках розслідування про втручання Росії у вибори президента США в 2016 році.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

До складу нового підрозділу увійдуть юристи, піар-фахівці та дослідники. Вони будуть відповідати на запити, пов'язані з розслідуванням.

Співрозмовник у Білому домі розповів виданню, що формуванням нової структури займаються голова апарату Райнс Прібус, зять президента і його радник Джаред Кушнер та ще один радник Трампа Стів Беннон.

Коли підрозділ почне роботу, невідомо.

Розслідування про зв'язки з Росією проводять Конгрес і ФБР. Головні фігуранти справи, яку веде спецслужба - екс-радники Трампа Майкл Флінн і Пол Манафорт. Конгрес, окрім них, зажадав інформацію про юриста Трампа Майкла Коена і радника Трампа з передвиборної кампанії Бориса Епштейна, а також наближених до президента Роджера Стоуна і Картера Пейджа.

У травні Трамп звільнив голову ФБР Джеймса Комі, який курирував розслідування про зв'язки предвиборного штабу президента з владою РФ.

На початку січня американські спецслужби опублікували доповідь, у якій ішлося, що Москва намагалася чинити тиск на вибори в США за допомогою кібератак і що метою втручання була допомога Дональду Трампу в боротьбі з Гілларі Клінтон. У Білому домі та Кремлі ці звинувачення відкидають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram