ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Звинувачення у справі Нємцова попросило визнати всіх підсудних винними

На думку прокурора, провину всіх підсудних доведено повною мірою.

Звинувачення у справі Нємцова попросило визнати всіх підсудних винними
Фото: ph.livejournal.com

У Московському окружному військовому суді завершилося судове слідство у справі про вбивство політика Бориса Нємцова, повідомляє Нова газета.

У четвер почалася стадія судових дебатів. Першою в дебатах виступила сторона звинувачення. Промова прокурора тривала весь день. Держобвинувач нагадала фабулу звинувачення: підсудних Заура Дадаєва, Анзора і Шадіда Губашевих, Темірлана Ескерханова та Хамзата Бахаєва звинувачують в скоєнні замовного вбивства за наймом і незаконному обігу зброї в складі організованої групи.

На думку прокурора, провину всіх підсудних доведено повною мірою.

"Сукупність доказів дозволяє впевнено і однозначно стверджувати, що усі підсудні причетні до скоєння злочину. Є й інші, причетні до справи, вони поки що не встановлені. Але зайвих на лаві підсудних немає", - заявила прокурор Марія Семененко.

Сторона потерпілих і захист виступлять у дебатах у вівторок, 6 червня, повідомляє видання.

Бориса Нємцова застрелили на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви 27 лютого 2015 року. Суд розпочав розгляд за суттю кримінальної справи про вбивство політика восени 2016 року. На лаві підсудних в ролі ймовірних виконавців вбивства виявилися Заур Дадаєв, Анзор і Шадід Губашеви, Темірлан Ескерханов та Хамзат Бахаєв. Їх звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 105 КК РФ ("Вбивство, вчинене організованою групою за наймом") та ч. 3 ст. 222 КК РФ ("Незаконне придбання, передавання, зберігання, перевезення та носіння вогнепальної зброї та боєприпасів").

Спочатку Дадаєв визнав свою провину, але в квітні заявив про свою невинність у суді. Він пояснив, що під час затримання визнав свою провину, щоб "інших не чіпали".

За версією слідства, можливим організатором злочину є колишній офіцер батальйону "Північ" Руслан Мухудінов. Звинувачення йому пред'явлено заочно. З листопада 2015 року він перебуває в міжнародному розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram