ГоловнаСвіт

Чорногорія приєдналася до санкцій ЄС щодо відповідальних за агресію проти України

Серед фігурантів списку санкцій - віце-прем'єр РФ Рогозін і секретар Радбезу Патрушев.

Чорногорія приєдналася до санкцій ЄС щодо відповідальних за агресію проти України
Фото: http://forum.vesveter.ru

Влада Чорногорії заборонила в'їжджати в країну і розпоряджатися майном 149 громадянам Росії і України, відповідальним за анексію Криму і війну на Донбасі.

Про це повідомляє телекомпанія B92.

Повідомляється, що список громадян, яким заборонено в'їзд до Чорногорії, був сформований на підставі рішення Європейської ради.

"Чорногорія обмежує в'їзд і розпорядження майном і активами осіб, які несуть відповідальність за активну підтримку політики, яка підриває територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України", - сказано в повідомленні.

Серед тих, що потрапили до списку санкцій - віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін, секретар Радбезу Росії Микола Патрушев, голова Чечні Рамзан Кадиров і заступник секретаря Генради "Єдиної Росії" Сергій Железняк.

Такий крок Чорногорія прийняла слідом за появою в ЗМІ інформації, що Росія заборонила в'їзд прем'єр-міністру Чорногорії Душко Марковичу і спікеру парламенту Іванові Брайовічу.

У минулому році після жовтневих виборів до парламенту відносини між Росією і Чорногорією максимально загострилися. Чорногорська прокуратура розслідує справу про спробу державного перевороту в причетності до якої підозрюють росіян.

Змовники, за версією чорногорської влади, збиралися влаштувати безлади, захопити парламент, вбити прем'єр-міністра Міло Джукановича і, як говорив спеціальний прокурор Мілівоє Катніч, "зупинити Чорногорію на її євроатлантичному шляху, і перш за все - на шляху в НАТО".

Прокурор Катніч в минулому році говорив, що замах на прем'єра Джукановича планували "російські націоналісти", щоб перешкодити вступу Чорногорії в НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram