ГоловнаСвіт

Навальному може загрожувати реальний термін, - юрист ФБК

Російському опозиціонеру також загрожує штраф.

Навальному може загрожувати реальний термін, - юрист ФБК
Навальный

Відмова російського опозиціонера Олексія Навального виконати судове рішення за позовом мільярдера Алішера Усманова може загрожувати йому штрафом або реальним терміном у "справі Ів Роше".

Про це "Интерфаксу" розповів юрист Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов.

"Йому може загрожувати адміністративний штраф у розмірі 2500 рублів. Це стаття 17.15 КоАП РФ", - розповів Жданов.

Він також висловив побоювання, що Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) може зажадати замінити Навальному умовний термін на реальний.

Напередодні Люблінський суд задовольнив позов Усманова про захист честі і гідності. Він зобов'язав Навального видалити протягом 10 днів з усіх своїх блогів і соцмереж публікації, в яких згадується Алішер Усманов. Співробітник ФБК Георгій Албуров і Навальний заявили, що фонд нічого не видалятиме.

У середині квітня Усманов подав до суду позов проти Навального і ФБК про захист честі і гідності. Він зажадав від Навального спростувати факти про нього, викладені в розслідуванні "Він вам не Дімон", а також звинувачення в несплаті податків і твердження про кримінальне минуле мільярдера.

У грудні 2014 року Замоскворецький суд засудив Олексія Навального до 3,5 року позбавлення волі умовно, а його брата Олега - до такого ж терміну реального ув'язнення. Їх звинуватили в розкраданні 26 млн рублів у компанії "Ів Роше" і 4 млн рублів у Багатопрофільної процесингової компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram