ГоловнаСвіт

Марін Ле Пен просить у виборців грошей на передвиборну кампанію

Банки відмовили партії Ле Пен у фінансуванні.

Марін Ле Пен просить у виборців грошей на передвиборну кампанію
Марин Ле Пен
Фото: EPA/UPG

Колишній кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен запустила сайт "Патріотична позика", на якому збирає гроші на фінансування передвиборної кампанії для своєї крайньої правої партії "Національний фронт".

Про це повідомляє RFI.

"Я запускаю сайт, який називається "Патріотична позика", щоб попросити у всіх наших виборців позичити нам гроші для того, щоб ми змогли профінансувати парламентські вибори, тому що нам знову відмовили всі банки", - заявила голова французьких ультраправих.

Як заявила Ле Пен в ефірі Europe 1, жоден банк - ні французький, ні іноземний - не погодився надати кредит "Національному фронту" перед парламентськими виборами.

На сайті, запущеному Марін Ле Пен, пояснюється, що її партія зіткнулася "з вкрай несправедливою ситуацією фінансування політичних партій". Щоб залучити потенційних кредиторів, "Національний фронт" пропонує "дуже вигідну ставку за кредитом: 3% річних".

Як зазначає видання, найщедріших кредиторів очікують "ексклюзивні пропозиції". Ті, хто позичить Нацфронту більш ніж €15 тис., отримають запрошення "на престижний захід у присутності Марін Ле Пен". А "найзабезпеченіші співвітчизники", у яких для улюбленої партії знайдеться більш ніж €75 тис., зможуть "особисто повечеряти з Марін Ле Пен".

У вересні 2014 року партія Ле Пен отримала кредит у розмірі €9 млн у Першому Чесько-Російському Банку First Czech Russian Bank (FCRB). Голова французьких ультраправих пояснила, що звернулася по кредит до російського банку, оскільки французькі банки відмовили її партії в кредитах. Окрім того, "Національний фронт" запитував про кредити ще в двох російських фінансових організаціях: АКБ "Стратегія" та "НКБ". Усі три банки в 2016 році було визнано банкрутами і позбулися ліцензії Центробанку РФ. А щодо Першого Чесько-Російського банку зараз триває розслідування у справі про шахрайство в особливо великому розмірі.

Як повідомляли в травні, Ле Пен більше не вимагатиме виходу Франції з ЄС і відмови від євро

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram