ГоловнаСвіт

Ілон Маск покинув ради при Трампі через вихід США з Паризької угоди

CNN назвав рішення Маска "сміливим кроком для людини, яка багато вклала" в хороші взаємини з владою.

Голова Tesla і SpaceX Ілон Маск покинув дві ради при президенті США через рішення Дональда Трампа вивести США з Паризької угоди з питань клімату.

Про це він написав у своєму Twitter. 

"Залишаю президентські ради. Зміна клімату реальна. Вихід із Паризької угоди не обіцяє доброго ні Америці, ні світу", - написав він після того, як Трамп оголосив своє рішення.

Вийти з рад у разі відмови Трампа від угоди з питань клімату Маск пообіцяв напередодні.

Трамп, коментуючи рішення вийти з Паризької угоди, назвав його вигідним для інших країн, але не для США.

Маск був одним з 18 бізнес-лідерів у діловій раді при американському президентові, а також радником у робочій групі Трампа зі збільшення числа робочих місць у сфері виробництва.

Його Tesla була однією з компаній, які звернулися до президента з проханням не виходити з Паризького договору, який зобов'язує США скоротити викиди вуглекислого газу на 26-28% упродовж 10 років.

Рішення Маска покинути раду - "це сміливий крок для людини, яка багато вклала" в хороші взаємини з владою, відзначає CNN

SpaceX в останні роки отримала декілька вигідних державних контрактів. Серед них - договір на $1,6 млрд з НАСА на поставки на МКС, а також контракт на $82,7 млн - на відправку супутника ВВС США в 2018 році. У травні SpaceX запустила в космос супутник для американського розвідувального агентства.

Раніше Маск критикував міграційний указ Трампа, який вводив заборону на в'їзд у США для громадян декількох переважно мусульманських держав. Цю заборону пізніше скасували американські суди. Однак зараз Білий дім попросив Верховний суд США розблокувати міграційний указ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram